Contact
an image
Ruud de Grood
Beeklaan 433
2562 BB The Hague
The Netherlands
fax: +31(0)70 427 75 36 Email: info@tenfingers.nl

About 'Rudy'

Ruud de Grood (Ravenstein/Nijmegen 1957) is een Nederlandse toetsenist/componist. Zijn toetsencarrière begon in de Nijmeegse band Gajus (1977). In 1982 werd Ruud gevraagd voor de band Buster Smiles. De tweede plaats in de finale van de Grote Prijs van Nederland en een steunplaat bij Frits Pits “Wish I could get you out of my head” bracht de band in alle hoeken van het land. Een platendeal bij Willem van Kooten van “21 records” leverde de plaat “Modern Times” op.

www.fonos.nl/winkel/product/buster-smiles-modern-times


Uit Buster Smiles onstaat in 1986 de The Chainmen, met zanger Ted de Best. Twee CD’s “Fools Gold” en “Mexican Breakfast” (met het prachtige titelnummer) waren het resultaat.

www.cdbaby.com/cd/thechainmen

In 1992 gaat Ruud spelen bij Margriet Eshuijs en neemt met Frank Boeijen de CD “Wilde Bloemen” op.

www.bol.com/nl/p/muziek/wilde-bloemen/1000004000003011/index.html

Diverse theatertours en CD’s volgen in de 11 jaren met Maarten Peters en Margriet.

www.bol.com/nl/p/muziek/step-into-the-light/1000004000047257/index.html

In deze tijd is Ruud veel in studio’s te vinden met piano en Hammond B3. Mooie tracks ingespeeld bij o.a. Toon Hermans, Ge Reinders, Ruud Hermans, Manuela Kemp etc. Voor de Nijmeegse schouwburg schrijft Ruud de muziek voor twee grote theater voorstellingen:”Agamemnon” en “Babylon”.

In 2003 gaat Ruud alsnog met Frank Boeijen op tour door Nederland en Vlaanderen; om te beginnen met een mega optreden in het Antwerpse Sportpaleis. De dubbel CD “As” wordt in 4 dagen van alle toetsen partijen voorzien en er volgt promotie op Radio en TV.

In 2005 wordt het weer eens tijd om de oude improvisatie liefde op te pakken. Na twee solo piano CD’s “De Zandloper” en “Toucou” is het aan het Ruud de Grood Project om de CD “The Real Thing” in 2 dagen op te nemen samen met Mark Eshuis en Tod Logan. Een geslaagd project met unieke muziek, gemaakt door alleen maar naar elkaar te luisteren. De muziek van deze CD's kan worden gedownload via de links naar cdbaby in de rechterkolom van deze webpagina.

In 2009 start Ruud met het Mona Lisa project. Zangers, zangeressen en muzikanten worden bij elkaar gezet om 14 van Ruud’s nummers op te nemen. Een bizonder CD “Mona Lisa” komt tot stand en is inmiddels digitaal overal te vinden. Distributie via DMI Records.

www.eci.nl/muziek/mona-lisa-ruud-de-grood-8717127659807

Omdat we het niet kunnen laten om ook in kroegen en café’s te spelen, maakt Ruud deel uit van de Schikband, The Craft en Corporation. Coverbands met ieder een eigen geluid.


Al jaren begeleidt Ruud interactief theater, een improvisatie op maat voor bedrijven en instellingen www.theatertussendebedrijven.nl/flash/home.html en o ja, onlangs zijn er nog twee scripts voor kindermuziektheater geschreven door deze muzikale duizendpoot.

www.briza.nl/Eendje.html

Den Haag 2012

 

 

“There where the music is we have to stay.”

 

 

Nieuws

Dec 4, 2009
Online tracks kopen van CD's in de I-tunes store.
Laat maar zien...

Dec 4, 2009
6 foto's op MySpace, gemaakt tijdens optredens met Frank Boeijen.
Laat maar zien...

Dec 4, 2009
Online tracks kopen van CD De Zandloper op cdbaby.com.
Laat maar zien...

Dec 4, 2009
Online tracks kopen van CD Toucou op cdbaby.com.
Laat maar zien...

Dec 4, 2009
Online tracks kopen van CD The Real Thing op cdbaby.com.
Laat maar zien...